Introduktion

Välkommen!

This video is not available. Please contact the instructor for more information.

Vad är en Boot Camp 90?

>>> Läs programtexten här <<<

Praktiskt prov

I modul 6 skall du göra ett praktisk prov. Det innebär att du filmar dig själv när du tränar en person. Exakt instruktion får du i modul sex.

OBS! Du skall skicka in din film med det praktiska provet senast tre månader efter det att du loggat in på utbildningen första gången.

Här har du en hjälpreda om du ej kan se en lektion/video:


1. Uppdatera webbsidan/töm cacheminnet
Här kan du följa en guide där du får lära dig hur du rensar cache i följande webbläsare: Google Chrome 10, Mozilla Firefox, Internet Explorer 8 och Safari.
Google Chrome
Börja med att tryck på verktyget som ser ut som en skiftnyckel. Välj sedan ”Alternativ”.
När du tryckt på ”Alternativ” så kommer en ny flik komma upp alternativt en ruta (ifall du har en äldre version av Google Chrome).
Tryck nu på ”Under huven” och sedan trycker du på ”Ta bort webbinformation”. Sedan bockar du i ”Töm cacheminnet” och trycker på ”Rensa webbinformation”. Du har nu rensat webbläsarens cache.
Mozilla Firefox
Har du Firefox 4 så behöver du högerklicka på en ikon med ett hus på för att få fram menyfältet. Denna ikon finner du uppe i högra hörnet. Högerklicka och bocka i ”Menyfältet”.
Börja med att trycka på ”Verktyg”. Välj sedan ”Rensa ut tidigare historik”. Du kan även trycka ner ”Ctrl+Skift+Del” samtidigt för att rensa ut tidigare historik.
När du fått upp rutan ”Ta bort all historik” så väljer du Tidsintervall att ta bort: All historik. Sedan trycker du på fliken som är markerad med en röd kvadrat för att få fram mer avancerade inställningar. Under fliken bockar du i ”Cache” och sedan väljer du ”Ta bort”. Du har nu rensat webbläsarens cache.

Internet Explorer 8

Börja med att trycka på ”Säkerhet”. Därefter trycker du på ”Ta bort webbhistorik” eller så trycker du ner ”Ctrl+Skift+Del” samtidigt för att ta bort webbhistorik.
Det kommer nu upp en ny ryta där du ska bocka i ”Temporära Internetfiler”. Tryck sedan ”Ta bort”. Du har nu rensat webbläsarens cache.

Safari

Börja med att trycka på knappen som ser ut som ett kugghjul. Tryck därefter på ”Återställ Safari”.
Det kommer nu upp en ny ruta där du ska bocka i ”Töm Cache”. Tryck sedan på Återställ. Du har nu rensat webbläsarens cache.

2. Försöker med en ny/annan webbläsare.

Vi rekommenderar att alltid använda en uppdaterad version av:
Chrome: https://www.google.se/chrome/browser/desktop/
Firefox: https://www.mozilla.org/sv-SE/firefox/new/

3. Testa ditt internets hastighet.

Ibland kan en långsam internetuppkoppling vara orsaken till att videor inte spelas ordentligt. Besöka www.speedtest.net att se om ditt internet hastighet är som den skall. Du kan också försöka ansluta till ett annat WiFi-nätverk för att se om problemet löses.


4. Om du använder en mobil enhet, byta till en dator.

Vår kurs/videos kan spelas upp på mobilen/läsplattan men rekommenderar att använda en dator för bästa resultat. Till exempel kommer videoklipp inte spelas upp automatiskt på mobila enheter som de kommer på en dator.


5. Ladda ner samtliga kurser/videos lokalt på din dator och se dem i videospelaren VLC som är markandes bästa och är gratis: http://www.videolan.org/vlc/

Avsluta och fortsätt  
Discussion

0 kommentarer